Publicat el 03/06/2021

Netegeu els calamars, eliminant la sorra que puguin portar. Renteu-los i deixeu-los escórrer.

Poseu oli en una paella i quan estigui calent incorporeu-hi la cansalada tallada a trossos petits juntament amb mitja ceba ratllada. Quan comencin a agafar color afegiu-hi les faves pelades, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure uns 15 minuts, a foc mig, i amb la paella tapada. A mitja cocció incorporeu el licor de menta i la branca de menta fresca. Una vegada les faves estiguin al punt, retireu la paella del foc i reserveu.

Poseu oli en una cassola de fang i salteu els calamars juntament amb l’altra meitat de la ceba, que teniu ja ratllada fina. A la meitat de la cocció afegiu-hi el vi i el xerès. Un cop els calamars hagin perdut l’aigua i el vi s’hagi reduït, incorporeu les faves, barregeu-ho bé, deixeu-ho a foc lent uns 5 minuts i ja ho podreu servir.

 

 

Ingredients

  • 1 kg de faves del temps (pelades)
  • 1 kg de calamarsets de platja
  • 1/2 got de vi blanc sec
  • 1/2 got de xerès
  • 50 g de cansalada (papada)
  • 1 ceba gran
  • 1 branca de menta fresca
  • 1 rajolí de licor de menta
  • sal i pebre
  • oli d’oliva

Deixa un comentari

Especial Festes de Nadal