Calamarsets amb cors de carxofa | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 05/11/2020

Traieu les fulles externes i les puntes dures de les carxofes, deixant només els cors. Talleu-los en 4 parts, saleu-los, enfarineu-los, fregiu-los i reserveu-los.

Netegeu els calamars, separeu les potes del cos, renteu-los, assequeu-los bé i talleu-los a rodanxes. Peleu els alls, passeu-los per la batedora juntament amb el julivert i una mica d’oli.

Poseu oli en una paella o cassola, salteu els calamars a foc viu i quan hagin agafat color reserveu-los. En el mateix oli fregiu el tomàquet, i un cop ja estigui al punt afegiu-hi una mica de farina, els cors de carxofa que teniu reservats, els calamars ja saltats i la picada d’all i julivert. Rectifiqueu de sal, deixeu-ho coure tot junt uns 8-10 minuts a foc lent, remenant de tant en tant, i ja estarà al punt.

(Durant la cocció, es pot afegir una mica de fumet per evitar que s’enganxi.)

Ingredients

  • 750 g de calamars
  • 1 kg de carxofes
  • 200 g de tomàquet triturat
  • 3 grans d’all
  • farina
  • julivert
  • oli i sal

Deixa un comentari