Calamars de la Iaia
Netegeu molt bé els calamars i deixeu-los escórrer sobre paper absorbent.
Traieu la pell de les salsitxes.
Peleu les cebes i ratlleu-les.
Peleu les ametlles i piqueu-les ben fines al morter.
Separeu les potes i les ales dels calamars, talleu-les a trossets petits i piqueu-los amb la picadora.
Barregeu les ales i potes de calamar (picades) amb les salsitxes esmicolades, l’ou dur trinxat i una mica de sal i pebre.
Amb aquesta massa aneu farcint els calamars i tanqueu-los amb un escuradents per evitar que surti el farcit.
Poseu oli en una cassola. Quan estigui calent, fregiu els calamars per ambdós costats, seguidament incorporeu la ceba i deixeu-ho coure a foc suau fins que la ceba quedi transparent.
A continuació incorporeu una mica de farina, doneu unes voltes i afegiu la picada d’ametlles i l’aigua aigua.
Tapeu la cassola i deixeu-ho coure a foc baix, uns 25 minuts, remenant i sacsejant la cassola de tant en tant.
- 1 kg de calamars (mitjans)
- 300 g de salsitxes
- 2 ous durs
- 2 cebes mitjanes
- 80 g d’ametlles torrades
- 1 cullerada de farina
- oli d’oliva
- sal i pebre
- aigua