Publicat el 03/11/2021

Netegeu molt bé els calamars i deixeu-los escórrer sobre paper absorbent.

Traieu la pell de les salsitxes.

Peleu les cebes i ratlleu-les.

Peleu les ametlles i piqueu-les ben fines al morter.

Separeu les potes i les ales dels calamars, talleu-les a trossets petits i piqueu-los amb la picadora.

Barregeu les ales i potes de calamar (picades) amb les salsitxes esmicolades, l’ou dur trinxat i una mica de sal i pebre.

Amb aquesta massa aneu farcint els calamars i tanqueu-los amb un escuradents per evitar que surti el farcit.

Poseu oli en una cassola. Quan estigui calent, fregiu els calamars per ambdós costats, seguidament incorporeu la ceba i deixeu-ho coure a foc suau fins que la ceba quedi transparent.

A continuació incorporeu una mica de farina, doneu unes voltes i afegiu la picada d’ametlles i l’aigua aigua.

Tapeu la cassola i deixeu-ho coure a foc baix, uns 25 minuts, remenant i sacsejant la cassola de tant en tant.

Ingredients

  • 1 kg de calamars (mitjans)
  • 300 g de salsitxes
  • 2 ous durs
  • 2 cebes mitjanes
  • 80 g d’ametlles torrades
  • 1 cullerada de farina
  • oli d’oliva
  • sal i pebre
  • aigua

Deixa un comentari

Especial Festes de Nadal