Calamars amb pèsols i gambes | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 31/10/2019

Peleu la ceba i els alls i piqueu-los molt finament. Un cop tallats, renteu el calamars i deixeu-los escórrer.

Poseu oli en una cassola, incorporeu-hi el calamar i deixeu-lo enrossir una mica. Quan comenci a agafar color incorporeu la ceba i els alls picats, baixeu el foc, tapeu la cassola i deixeu que es vagi fent, remenant de tant en tant. Quan la ceba ja estigui transparent afegiu-hi el tomàquet concentrat i la pasta de nyora. Prosseguiu la cocció uns 12 minuts a foc suau i quan faltin uns cinc minuts afegiu-hi el pebre vermell i el julivert picat. Regueu-ho amb el vi i deixeu reduir fins que s’evapori. Incorporeu les gambes, els pèsols i un got d’aigua, la justa per gairebé cobrir-los. Rectifiqueu de sal i pebre i deixeu-ho coure tot junt uns 10 minuts.

Ingredients

INGREDIENTS:

  • 750 g de calamars mitjans tallats en anelles
  • 1 ceba
  • 2 grans d’all
  • 300 g de gambes mitjanes pelades
  • 300 g de pèsols pelats
  • 1 got petit de vi blanc sec
  • 2 cullerades de tomàquet concentrat
  • 1 cullerada de postres de pasta de nyora
  • julivert picat
  • 1 cullerada petita de pebre vermell dolç
  • oli d’oliva, sal i pebre

Deixa un comentari