Calamars amb pèsols i cloïsses
Per fer calamars amb pèsols i cloïses heu de posar oli en una cassola i sofregir 2 grans alls sencers, un cop daurats reservar-los.
A la mateixa cassola i en el mateix oli fregir els calamars, quan hagin tret l’aigua incorporar la ceba ratllada i sofregir fins que comenci a agafar color, després afegir els tomàquets triturats, sense pell ni llavors i deixar coure.
Quan el sofregit estigui al punt per assaonar, incorporar els pèsols, donar unes voltes i afegir una picada feta amb els dos alls crus i els 2 cuits, les ametlles i el got de vi.
Deixeu-ho coure uns 10 minuts a foc suau, si cal pot afegir una mica d’aigua.
Finalment incorporar les cloïsses, tapar la cassola i deixar a foc viu fins que estiguin obertes.
- 2 g de calamars petits
- 500 g de cloïsses
- 1 kg de pèsols
- 3 cebes
- 2 tomàquets mitjans
- 4 grans d’all
- 50 g d’ametlles torrades
- 1 got de vi blanc sec oli i sal