Calamars a la romana
Calamars a la romana.
Arriba la temporada òptima per gaudir dels calamars, i no hi ha millor manera de celebrar-ho que amb una recepta clàssica i irresistible: els calamars a la romana.
Aquesta preparació ens ofereix la combinació perfecta de calamars tendres i una capa cruixent; tot això, amb un gust de mar que és difícil de resistir. És una opció de plat principal o aperitiu que tothom pot gaudir i que es prepara fàcilment a casa.
Preparació:
Primer de tot, netegeu els calamars i traieu-los la pell. Talleu-los a rodanxes no gaire gruixudes.
A part, farem la pasta de l’arrebossat: barregeu en un bol la farina, l’aigua freda, el raig de conyac, la sal, els ous, una mica de bicarbonat i un rajolí d’oli fins que quedi una pasta semilíquida. Just abans de posar-hi les rodanxes de calamar, afegiu-hi un raig de sifó.
Enfarineu les rodanxes, passeu-les per la pasta i aneu posant-les directament en una paella amb oli abundant i calent.
Un cop fregides, aneu traient-les de la paella, poseu-les directament sobre paper absorbent per eliminar-ne l’excés d’oli i serviu-les de seguida.
- 1 kg de calamars més aviat grossos
- 300 g de farina
- 400 ml d’aigua freda
- 1 raig de sifó
- 1 raig de conyac
- sal
- 2 ous
- 1 culleradeta de bicarbonat
- oli d’oliva suau