Bunyols de coliflor | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 21/05/2020

Netegeu la coliflor, suprimiu les parts més dures i reserveu els ramets. Poseu-la a coure uns 10-14 minuts, en una olla, al vapor, i amb una mica de sal. Quan ja estigui al punt, traieu-la de l’olla i traslladeu-la en un bol perquè es refredi.

Poseu la clara d’ou en un bol i bateu-la bé amb una forquilla o varetes; quan la tingueu ben batuda, incorporeu el rovell de l’ou i continueu batent, i sense deixar de batre afegiu a poc a poc la farina. Quan tots els ingredients estiguin ben integrats, afegiu la cervesa i seguiu remenant.

Amb una forquilla tritureu la coliflor que teniu reservada i aboqueu-la sobre la barreja anterior, afegiu-hi sal i pebre al gust, una cullerada de julivert picat i, si es vol, el formatge parmesà. Barregeu-ho tot molt bé amb una espàtula fins que tot quedi ben integrat. Cobriu la preparació amb film transparent i poseu-la un parell d’hores a la nevera.

Poseu oli en una paella i quan estigui calent, amb dues culleres, agafeu porcions de la preparació reservada i fregiu-la banda i banda, fins que quedin daurades. Deixeu-les escórrer sobre paper de cuina i ja les tindreu a punt per menjar-les calentes.

Ingredients

  • 1 coliflor mitjana
  • 1 ou
  • 5 cullerades de farina
  • ½ got de cervesa (60 ml)
  • sal i pebre
  • julivert
  • oli d’oliva
  • 40 g de formatge parmesà (opcional)

Deixa un comentari