Bunyols de carxofa
Netegeu les carxofes: traieu les fulles verdes exteriors i talleu les puntes. Fregueu els cors de carxofa resultants amb el suc de llimona, per evitar que es tornin negres, saleu-los al gust i poseu-los a coure al vapor durant uns minuts.
Quan les carxofes encara estiguin una mica fortes, traieu-les del foc i deixeu-les refredar. Una vegada fredes talleu-les a làmines.
En un bol fondo barregeu la farina amb el formatge ratllat, els ous batuts i un polsim de sal i pebre. Passeu les làmines de carxofa per la massa preparada i fregiu-les en una paella amb una mica d’oli calent.
Deixeu daurar els bunyols per ambdós costats i col•loqueu-los en una safata. Podeu servir-los sols o acompanyats de salsa de tomàquet.
- 8 carxofes grosses
- 75 g de farina
- 2 ous
- suc de llimona
- 1 cullerada de formatge ratllat
- oli d’oliva · sal i pebre