Brou de closca
Publicat el 19/07/2010
Per fer brou de closca heu de posar oli en una olla i sofregiu-hi les galeres i els crancs, esclafeu-los amb l’ajut de la mà de morter.
Afegiu-hi la ceba i el porro picats, la cabeça d’alls tallada per la meitat i el fonoll a trossos grossos. Un cop estigui tot ben sofregit, poseu-hi una cullerada de pebre vermell dolç i els tomàquets pelats i triturats, sense pell ni llavors.
Una vegada caramel·litzat el sofregit, cobriu-lo amb l’aigua, que ja tindreu calenta. Deixeu-ho coure una mitja hora, després tritureu els crancs i les galeres amb la batedora i passeu-ho pel colador xinès.
I ja teniu el brou a punt per preparar una gran sopa amb pasta, arròs, pa, musclos…
- ½ kg de galeres
- 1 kg de crancs de mar
- 1 ceba
- 1 porro
- 1 cabeça d’alls
- 1 fonoll
- 5 tomàquets madurs
- 1 got de vi blanc sec
- pebre vermell dolç
- sal i oli
- 5 l d’aigua mineral