Braç de gitano de patates i tonyina
Peleu les patates, talleu-les a trossos i poseu-les a coure al vapor durant uns 25 minuts. Un cop a punt, passeu-les pel passapuré i salpebreu al gust. Poseu els ous al foc coberts d’aigua amb sal i deixeu-los bullir 12 minuts. Retireu-los del foc i refresqueu-los. Peleu-los, ratlleu-los i reserveu-los.
Esteneu el puré de patata sobre una làmina de paper d’alumini, en una capa de més o menys un cm de gruix.
Obriu les llaunes de tonyina, escorreu l’oli i esmicoleu-la. Poseu la tonyina per damunt de la capa de puré, de costat a costat. Escampeu la meitat de la maionesa i del pebrot, prèviament tallat a tiretes, per sobre de la tonyina.
Enrotlleu el puré sobre si mateix, ajudats pel paper d’alumini (feu-ho sobre la safata de servir). Finalment, esteneu la resta de maionesa per damunt del braç de gitano, escampeu-hi per sobre els ous ratllats i decoreu amb la resta de tiretes de pebrot i les olives. Deixeu-lo a la nevera durant 1 hora.
- 1 kg de patates
- 2 llaunes de tonyina amb oli
- 2 ous
- 2 pebrots escalivats
- maionesa
- sal
- pebre
- olives (per decorar)