Bonic amb panses
Per fer bonic amb panses heu de posar el bonic en una font i deixar-ho macerar durant una hora amb el suc de llimona, sal pebre i nou moscada (al gust).
Passat aquest temps, escórrir-lo i reservar-lo. Mentres, en una paella amb oli fregir les ametlles i reservar-les. En la mateixa paella sofregir la ceba i l’all picats, deixar a foc lent fins que comencin a agafar color, incorporar el tomàquet i les panses prosseguint la cocció fins que el tomàquet estigui al punt.
En un morter, picar les ametlles fregides amb una mica de sal, barrejar-les amb el líquid de l’adob i afegir al sofregit, donar unes voltes i abocar-les en una cassola, incorporar el bonic, rectificar de sal, tapar la cassola i cuinar per tots dos costats , a foc molt lent per evitar que el peix es ressequi.
Pot servir fred o calent. (Si no trobem bonic, podem utilitzar tonyina.)
- 8 rodajas de bonito
- el zumo de 1 limón
- 1 cebolla grande
- 200 g de tomate rojo triturado
- 1 diente de ajo
- sal, pimienta blanca y nuez moscada
- 100 g de almendras crudas
- 100 g de pasas
- aceite