Bonic amb panses | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 21/06/2006

Per fer bonic amb panses heu de posar el bonic en una font i deixar-ho macerar durant una hora amb el suc de llimona, sal pebre i nou moscada (al gust).

Passat aquest temps, escórrir-lo i reservar-lo. Mentres, en una paella amb oli fregir les ametlles i reservar-les. En la mateixa paella sofregir la ceba i l’all picats, deixar a foc lent fins que comencin a agafar color, incorporar el tomàquet i les panses prosseguint la cocció fins que el tomàquet estigui al punt.

En un morter, picar les ametlles fregides amb una mica de sal, barrejar-les amb el líquid de l’adob i afegir al sofregit, donar unes voltes i abocar-les en una cassola, incorporar el bonic, rectificar de sal, tapar la cassola i cuinar per tots dos costats , a foc molt lent per evitar que el peix es ressequi.

Pot servir fred o calent. (Si no trobem bonic, podem utilitzar tonyina.)

Ingredients

  • 8 rodajas de bonito
  • el zumo de 1 limón
  • 1 cebolla grande
  • 200 g de tomate rojo triturado
  • 1 diente de ajo
  • sal, pimienta blanca y nuez moscada
  • 100 g de almendras crudas
  • 100 g de pasas
  • aceite

Deixa un comentari