Besuc a la donostiarra
Per fer besuc a la donostiarra heu d’obrir el besuc de dalt a baix i treure l’espina central, netejar-lo i assecar-lo amb paper absorbent.
Escampar una mica de sal, ruixar-lo amb el suc de llimona, regar amb una mica d’oli i deixar en maceració en lloc fresc més o menys una hora.
Passat aquest temps disposar el besuc sobre una planxa (molt millor en graella de carbó o llenya). Amb l’ajuda d’un pinzell anar untant amb oli mentre es rosteix, donant-li diverses voltes si cal, fins que la pell quedi ben torrada.
Mentrestant, tallar finament els alls a rodanxes i fregir-los en una paella amb oli juntament amb els bitxos, fins que els alls es daurin, després reservar.
Un cop rostit el besuc, disposar en una font, assaonar-lo, ruixar amb un parell de cullerades de suc de llimona i després abocar per sobre el refregit d’oli d’alls i bitxos.
Servir immediatament.
- 1 besuc gran d’1 kg.
- 6 grans d’all grans
- 1 llimona
- bitxos
- sal
- Oli d’oliva