Bacallà esmicolat al forn | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 30/01/2020

Peleu les cebes i els alls i ratlleu-los, peleu els porros i talleu-los a rodanxetes. Peleu les patates i talleu-les a daus. Poseu oli en una paella, fregiu les patates, saleu-les i reserveu-les.
En el mateix oli fregiu el bacallà, ben escorregut, eixugat i enfarinat. Un cop fregit per ambdós costats, reserveu-lo.
Retireu oli de la paella i deixeu-hi el necessari per fregir la ceba, els alls i el porro que teniu reservats, saleu-ho, remeneu-ho i deixeu-ho coure a foc suau fins que comenci a agafar color. Mentrestant , traieu la pell i les espines del bacallà i esmicoleu-lo.
Repartiu les patates entre les 4 cassoletes, escampeu pel damunt el sofregit de ceba i per últim el bacallà esmicolat.
Bateu els ous, salpebreu-los i poseu-hi dues cullerades de julivert finament trinxat; incorporeu-hi la crema de llet, remeneu-ho bé i aboqueu-ho sobre les cassoletes.
Poseu les cassoletes al forn, que prèviament haureu escalfat, fins que la barreja d’ous i crema de llet comenci a quallar-se.

Ingredients

Ingredients (4 persones):

· 400 g de bacallà remullat (morro o penca)

· 300 g de patates

· 300 g de cebes

· 2 grans d’all

· 2 porros

· 4 ous

· 200 cc de crema de llet

· julivert

· farina

· sal i pebre

· oli d’oliva

· (4 cassoletes que puguin anar al forn)

Deixa un comentari