Bacallà amb melmelada de figuescon
Per fer bacallà amb melmelada de figuescon heu d’entar el bacallà, assecar-lo molt bé i enfarinar-lo lleugerament.
Fondre la meitat de la mantega en una paella, daurar el bacallà només d’una banda i reservar-lo. Posar la resta de la mantega juntament amb un raig d’oli en una paella i ofegar les cebes tallades en làmines fines.
Quan comencin a agafar color incorporar el bacallà i, seguidament, regar amb la cervesa. Salpebrar i deixar coure a foc lent uns 10 minuts. Retirar de la paella el bacallà i la ceba i deixar reduir una mica la salsa, afegir després la mostassa i remoure
Per la melmelada, heu de pelar les figues, barrejar-les amb el suc de llimona, el brandi, el sucre i la mel, deixar reposar una mitja hora i després posar a coure a foc mitjà uns 20 minuts fins que espesseixi (podem preparar-la amb antelació).
Servir el bacallà regat amb la salsa i acompanyat de la melmelada.
- 4 lloms de bacallà dessalat
- 3 cebes
- 1 got gran de cervesa
- 1 cullerada de mostassa (Dijon)
- 4 cullerades de farina
- 30 g de mantega
- oli, sal y pebre
Mermelada:
- 6 figues fresques
- 1 cullerada de brandy
- 1 llimona
- 1 cullerada de sucre
- 1 cullerada de mel