Bacallà amb carxofes, pèsols i ou dur
Poseu a bullir els ous en un cassó amb aigua, sal i un raig de vinagre, durant uns 10-12 minuts; tot seguit passeu-los per aigua freda i deixeu-los refredar. Seguidament peleu-los, talleu-los per la meitat i reserveu-los.
Desgraneu els pèsols; netegeu les carxofes i reserveu els cors tallats a quarts coberts d’aigua amb julivert.
Poseu oli en una cassola, enfarineu el bacallà, fregiu-lo lleugerament per ambdós costats i reserveu-lo. En el mateix oli feu un sofregit amb la ceba picada, els alls trinxats, el tomàquet triturat i una mica de julivert trinxadet. Deixeu que el sofregit es vagi fent, amb la cassola tapada i a foc baix, remenant de tant en tant.
Quan el sofregit estigui al punt, escorreu les carxofes, incorporeu-les a la cassola juntament amb una mica d’aigua (1/2 got), remeneu-ho bé i passats uns cinc minuts poseu-hi els pèsols. Tapeu la cassola i prosseguiu la cocció uns deu minuts més. Seguidament incorporeu el bacallà i els ous durs. Deixeu que faci xup-xup uns minuts, remenant de tant en tant, perquè agafi tots els gustos.
- 4 talls de bacallà remullat (morro o llom)
- 6 carxofes ben tendres
- 500 g de pèsols del Maresme
- 4 ous de pagès
- 1 ceba
- 3 tomàquets madurs
- 2 grans d’all
- Oli d’oliva
- Sal
- Farina
- Una mica d’aigua
- Una branca de julivert