Bacallà amb carxofes, pèsols i ou dur | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 27/03/2020

Poseu a bullir els ous en un cassó amb aigua, sal i un raig de vinagre, durant uns 10-12 minuts; tot seguit passeu-los per aigua freda i deixeu-los refredar. Seguidament peleu-los, talleu-los per la meitat i reserveu-los.

Desgraneu els pèsols; netegeu les carxofes i reserveu els cors tallats a quarts coberts d’aigua amb julivert.

Poseu oli en una cassola, enfarineu el bacallà, fregiu-lo lleugerament per ambdós costats i reserveu-lo. En el mateix oli feu un sofregit amb la ceba picada, els alls trinxats, el tomàquet triturat i una mica de julivert trinxadet. Deixeu que el sofregit es vagi fent, amb la cassola tapada i a foc baix, remenant de tant en tant.

Quan el sofregit estigui al punt, escorreu les carxofes, incorporeu-les a la cassola juntament amb una mica d’aigua (1/2 got), remeneu-ho bé i passats uns cinc minuts poseu-hi els pèsols. Tapeu la cassola i prosseguiu la cocció uns deu minuts més. Seguidament incorporeu el bacallà i els ous durs. Deixeu que faci xup-xup uns minuts, remenant de tant en tant, perquè agafi tots els gustos.

Ingredients

  • 4 talls de bacallà remullat (morro o llom)
  • 6 carxofes ben tendres
  • 500 g de pèsols del Maresme
  • 4 ous de pagès
  • 1 ceba
  • 3 tomàquets madurs
  • 2 grans d’all
  • Oli d’oliva
  • Sal
  • Farina
  • Una mica d’aigua
  • Una branca de julivert

Deixa un comentari