Bacallà al perfum de taronja
Per fer bacallà al perfum de taronja heu d’escórrer bé el bacallà, esbandir-lo amb paper, enfarinar-lo i fregir-lo en una paella amb abundant oli molt calent. Reservar-ho sobre paper de cuina perquè absorbeixi l’oli.
Pelar i tallar les cebes a rodanxes fines. Posar una mica d’oli en una cassola i fregir la ceba fins que quedi tendra i transparent, a foc suau i remenant de tant en tant. Quan la ceba estigui al punt afegir una cullerada de farina i la mel, remenar contínuament i anar afegint a poc a poc l’aigua que considerem necessària perquè ens quedi la salsa amb una mica de consistència.
Salpebrar i incorporar les panses, els pinyons, la taronja tallada a daus petits i el bacallà que tenim reservat. Deixar coure tot junt uns 5 minuts.
Aquesta recepta també podem fer-la amb llenguado, lluç o salmó.
- 4 lloms de bacallà dessalat
- 2 cebes
- 1 taronja
- 3 cullerades de mel
- Panses de Corint i pinyons
- farina
- aigua
- Sal, pebre i oli