Publicat el 19/01/2023

Bacallà a la mel amb panses, prunes i pinyons.

 

En primer lloc hidrateu les prunes, submergint-les en un recipient amb el vi. Peleu les cebes i talleu-les a la juliana.

En una paella amb una mica d’oli, torreu els pinyons i, quan ja estiguin daurats, reserveu-los.

Talleu els lloms de bacallà a trossos regulars, passeu-los per la farina, fregiu-los en una paella per ambdós costats i reserveu-los.

En la mateixa paella, sofregiu la ceba a foc baix i, quan ja estigui transparent, incorporeu-hi el vi amb les prunes i les panses i deixeu-ho reduir una mica. Tot seguit afegiu-hi la mel i els pinyons.

Remeneu-ho bé perquè la salsa quedi lligada i aleshores incorporeu-hi el bacallà. Rectifiqueu de sal i pebre, tapeu la paella, deixeu-ho uns minuts a foc lent i ja ho tindreu al punt.

Ingredients

  • 800 g de llom de bacallà
  • dessalat de qualitat
  • pinyons (al gust)
  • panses i prunes (al gust)
  • 1 got vi blanc sec
  • 2 cebes grans
  • farina per enfarinar el bacallà
  • dues cullerades soperes de mel
  • oli d’oliva
  • sal i pebre negre recent molt

Deixa un comentari