Publicat el 16/12/2021

Per poder fer aquest plat de bacallà a la gallega, seguiu aquests passos:

Peleu les cebes i els alls i talleu-los a làmines molt fines. Peleu les patates, renteu-les, assequeu-les i després talleu-les a rodanxes d’1 cm de gruix.

Poseu la ceba en una cassola i per sobre col·loqueu-hi les patates; afegiu aigua, una mica de sal i la fulla de llorer i deixeu-ho coure a foc mitjà uns quinze minuts.

Escalfeu 3 cullerades d’oli en una paella, incorporeu-hi les làmines d’all i sofregiu-les fins que comencin a canviar de color. Retireu la paella del foc, espereu uns instants, escampeu pel damunt el pebre vermell i barregeu-ho bé amb una cullera de fusta.

Renteu el bacallà i assequeu-lo; disposeu-lo a la cassola, al damunt de les patates, i deixeu-lo coure uns 5 minuts. Passat aquest temps, escampeu pel damunt l’oli d’all i prosseguiu la cocció uns 3 minuts més. Apagueu el foc i deixeu-ho reposar uns minuts abans de servir.

Ingredients

  • 4 talls de bacallà (al punt de sal)
  • 2 cebes de figueres
  • 3 grans d’all
  • ½ kg de patates
  • 1 fulla de llorer
  • 1 cullerada de pebre
  • vermell dolç
  • sal i oli d’oliva

Deixa un comentari