Arròs de peix
Per fer arròs de peix heu de posar en una cassola i, quan sigui calent, incoporeu-hi la ceba ratllada. Deixeu-la fregir a foc suau fins que sigui ben rossa (vigileu que no es cremi).
Seguidament, afegiu-hi el tomàquet ratllat, sense pell ni llavors, i continueu la cocció a foc lent, fins que agafi un to fosc.
Incorporeu-hi les sípies netes i tallades a trossos i deixeu-ho coure uns cinc minuts, remenant-ho sovint perquè no s’enganxi. Introduïu-hi l’arròs i els escamarlans.
Remeneu-ho tot plegat durant dos minuts perquè l’arròs agafi color.
Seguidament, mulleu-ho amb el brou i afegiu-hi el peix tallat a daus i els musclos ben nets però en cru, perquè s’obrin a la cassola i donin més bon gust a l’arròs.
Rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure fins que l’arròs estigui al punt (ha de quedar un punt caldós).
- 1 ceba mitjana
- 2 tomàquets madurs
- 2 sipietes
- 8 escamarlans
- 200 g de rap tallat a daus
- 400 g de musclos
- 400 g d’arròs
- 1l i ½ de brou de peix