Arròs cremós de calçots i carxofes amb bacallà
Per fer arròs cremós de calçots i carxofes amb bacallà, agafem les pastanagues, els porros i les tiges de les carxofes, i ho tallem tot ben petit. Tot seguit, ho sofregim fins que quedi ben torrat, hi afegim dos litres d’aigua i ho deixem bullir durant mitja hora. Reservem el brou.
Per fer l’arròs comencem pelant, netejant i tallant els calçots a trossos petits, i els deixarem fer amb una mica d’oli; a banda, pelarem les carxofes, les tallarem finetes, i ràpidament les saltarem amb una mica d’oli perquè no quedin negres.
Agafarem una paella antiadherent, hi posarem els calçots, les carxofes i l’arròs, donarem unes quantes voltes i afegirem tot seguit el brou vegetal, que el tindrem calent, durant un quart d’hora anirem remenant i afegint brou a mesura que l’arròs el consumeixi. Quan quedin cinc minuts, hi posarem el bacallà tallat en quatre trossos amb la pell cap enfora.
- 6 carxofes
- 10 calçots
- 200 g morro de bacallà
- 250 g arròs bomba
- 2 porros
- 4 pastanagues
- oli i sal en quantitat suficient