Publicat el 26/05/2022

La recepta: Arròs amb pèsols i bacallà

 

Per fer un arròs amb pèsols i bacallà, primerament dessaleu el bacallà esqueixat: renteu-lo bé sota l’aixeta i poseu-lo en remull en un bol durant una mitja hora. Una vegada al punt de sal, escorreu-lo bé i reserveu-lo.

Peleu les cebes i ratlleu-les, renteu els pebrots i talleu-los ben petits, ratlleu els tomàquets, peleu els pèsols, talleu ben petits els alls i el julivert.

Poseu oli en una cassola i sofregiu la ceba, a foc mitjà, fins que comenci a quedar transparent; incorporeu-hi el pebrots i deixeu-los a foc lent fins que s’estovin. Afegiu-hi el tomàquet, rectifique de sal i deixeu-ho coure uns 15 minuts a foc lent, remenant de tant en tant i afegint-hi alguna cullerada d’aigua calenta si us queda eixut.

Incorporeu els pèsols i el bacallà a la cassola, doneu-li unes voltes, afegiu l’arròs remenant bé, incorporeu el brou ben calent i deixeu-ho coure uns 10 minuts. Rectifiqueu de sal, afegiu la picada d’all i julivert, deixeu-ho coure uns 7 minuts més i ja podeu apagar el foc.

Ingredients

500 g d’arròs bomba
400 g de bacallà esqueixat
2 cebes de Figueres
3 tomàquets mitjans ben madurs
1 pebrot petit vermell
1 pebrot petit verd
100 g de pèsols pelats
1 gra d’all
julivert
oli d’oliva
sal
1,5 l de brou de peix

Deixa un comentari