Ànec al cava
Ànec al cava.
Per fer un bon ànec al cava, hem de coençar posant una mica d’oli a la cassola; no gaire, perquè l’ànec és molt greixós i ja ens en farà.
Posem els ànecs tallats a octaus a la cassola per rostir-los i hi afegim sal i pebre. Quan els ànecs tenen força color hi posem la ceba ben petita, perquè s’acabi de rostir tot junt.
Cal que els ànecs quedin amb força color i ben rostits.
Aleshores hi tirem les dues ampolles de cava i ho deixem bullir sense tapar-ho durant una mitja hora; després ho tapem i deixem que bulli unes tres hores. És important que durant aquest temps tinguem el foc moderat, que anem removent sovint la cassola i vigilant que no ens quedi sec. Si calgués, es pot tenir preparat caldo calent i afegir-lo.
Mitja hora abans de tenir-ho llest podem tirar-hi les prunes; la quantitat dependrà del gust de cadascú, però n’hi podeu posar generosament si us agraden, que tot plegat queda molt gustós.
Com amb tots els guisats, és interessant cuinar-lo de dos a tres dies abans del seu consum, especialment si es tracta d’aviram amb begudes gasoses, com és el cas.
Per a 8 persones:
- 2 ànecs muts
- 2 ampolles de cava
- Una ceba
- Prunes sense os
- 1/2 litre de caldo per si cal