Ànec a la taronja
Per cuina un bon ànec a la taronja primer talleu l’ànec, netegeu-lo bé de les restes de plomes, renteu-lo, deixeu-lo escórrer i després salpebreu-lo.
Talleu les cebes a la juliana. Poseu un raig d’oli d’oliva en una cassola de fang i quan estigui calent aneu posant els trossos d’ànec.
Quan l’ànec estigui daurat per ambdós costats, retireu l’excés de greix i afegiu a la cassola la ceba i la cabeça d’alls sencera; deixeu-ho coure molt lentament amb la cassola tapada.
Quan la ceba estigui una mica transparent, regueu-ho amb el vi i deixeu que es redueixi.
Mentrestant, poseu el suc de les taronges en un bol, afegiu la mantega, el sucre, la copa de Grand Marnier i barregeu-ho tot molt bé.
Quan l’ànec ja estigui gairebé cuit, traieu-lo de la cassola i reserveu-lo. A la mateixa cassola incorporeu la barreja de suc de taronja i deixeu que es redueixi una mica.
Aleshores torneu a posar els talls d’ànec a la cassola i deixeu-ho a foc baix, que faci xup-xup, remenant de tant en tant i amb la cassola tapada, fins que quedi al punt.
L’ànec necessita d’hora i mitja a dues hores per coure’s bé, i ha de ser ben cuit per ser bo.
- Un ànec d’uns 2 kg
- Dues cebes grans
- 1 cabeça d’alls
- Un vaset de vi ranci
- Sal, pebre molt al moment
- Oli d’oliva
- El suc de 4 o 5 taronges
- 1 cullerada de mantega
- 1 culleradeta de farina
- 1 culleradeta de sucre
- 1 copa de licor Grand Marnier