Amanida de patates i musclos
Renteu les patates amb la pell i poseu-les en una olla; cobriu-les d’aigua, poseu l’olla al foc i deixeu-les coure de 25 a 30 minuts, segons mida. Una vegada cuites deixeu-les refredar, peleu-les i talleu-les a rodanxes.
Peleu el gra d’all i renteu el julivert; trinxeu-los a trossos ben petits i reserveu-los.
Renteu els musclos i poseu-los en una paella amb un rajolí de vi blanc. Tapeu la paella, acosteu-la al foc i deixeu-la fins que els musclos s’obrin. Una vegada oberts, traieu-los de les closques i deixeu-los refredar.
En una safata barregeu les patates i els musclos, escampeu pel damunt el trinxat d’all i julivert que teniu reservat i amaniu-ho amb la maionesa.
Maionesa: Poseu l’ou (clara i rovell) en el got de la batedora, afegiu-hi una mica de sal, el vinagre i aneu afegint oli sense deixar de batre fins que la maionesa quedi quallada.
- ½ kg de patates
- 1 kg de musclos
- 1 gra d’all
- una branca de julivert
- sal
- vi blanc
- Maionesa: 1 ou, 1 cullerada de vinagre, oli d’oliva i sal