Publicat el 04/07/2024

Amanida mediterrània amb gambes.

 

Prepareu primer la maionesa o bé utilitzeu-ne una ja feta. Afegiu-hi una mica de mostassa i unes gotes de tabasco per aconseguir un punt picant. Reserveu-la.

Talleu a dauets les gambes cuites i barregeu-les amb la maionesa reservada.

Talleu a dauets petits el tomàquet, el cogombre i la ceba vermella; barregeu aquests tres ingredients amb el coriandre picat, un raig de suc de llima i oli de sèsam i reserveu-ho també. En un bol, poseu l’alvocat tallat a dauets, una mica de cebollí picat molt fi, un raig de suc de llima, sal i pebre. Remeneu bé.

Una vegada tingueu les tres elaboracions, ja podeu muntar el plat. Agafeu un motlle per fer un «timbal» i poseu una base d’alvocat, a sobre les gambes amb maionesa i, finalment, la barreja de tomàquet, cogombre i ceba.

Decoreu el plat amb una mica de llavors de sèsam i, si voleu, alguna fulla verda per donar més volum i vistositat al plat.

Ingredients

  • 1/2 kg de gambes cuites
  • 2 cullerades de maionesa
  • 1/2 cullerada de mostassa
  • unes gotes de tabasco
  • 1 cullerada de cebollí
  • 1/2 tassa de tomàquet
  • 1/4 tassa de cogombre
  • 1 cullerada de ceba vermella
  • 1 cullerada de coriandre
  • 1/2 cullerada d’oli de sèsam
  • 1/2 llima, només suc
  • 1 alvocat, tallat a daus
  • sal i pebre
  • llavors de sèsam

Deixa un comentari