Publicat el 03/08/2023

Amanida de síndria.

 

Trieu una bona síndria madura i, segons el nombre de comensals, talleu-ne 2 o 3 rodanxes gruixudes. Retireu les llavors i la pell i trossegeu-la a quadrats de mida mitjana. Reserveu-ho a la nevera.

Renteu les fulles de ruca i reserveu-les també a la nevera fins a tenir llestos la resta d’ingredients.

Talleu per la meitat els tomàquets. Peleu la ceba i talleu-la a la juliana i talleu també el formatge feta a daus no gaire grans.

Prepareu l’amaniment. Espremeu una llima o una llimona i barregeu-ne el suc amb mig got d’oli d’oliva.

Amb tots els ingredients preparats, col·loqueu els trossos de síndria en un bol i incorporeu-hi els daus de formatge, la ruca, la ceba i el tomàquet.

Afegiu-hi unes olives negres. Amaniu al vostre gust amb sal i un toc de pebre negre acabat de moldre i aboqueu-hi l’amaniment d’oli i llimona.

Per acabar, podeu decorar l’amanida amb unes fulles picades de menta, o alfàbrega. Serviu-la ben fresqueta!

Ingredients

  • 1 síndria.
  • 100 -150 g de formatge feta.
  • 1 pot d’olives negres.
  • Ruca.
  • ½ ceba tendra o ceba dolça.
  • Tomàquet cherry.
  • 1 llimona o llima (suc).
  • Oli d’oliva verge.
  • Sal i pebre al gust.
  • Menta o alfàbrega.

Deixa un comentari