Publicat el 14/04/2024

Amanida de primavera amb pèsols.

 

Durant la primavera, quan els pèsols frescos comencen a aparèixer als mercats, no hi ha res com una amanida lleugera i plena de sabors per celebrar l’arribada d’aquesta estació. Aquesta recepta és una explosió de frescor i color, perfecta per a aquests dies més càlids i assolellats. Amb la dolçor dels pèsols frescos, la frescor dels tomàquets madurs i el toc de la menta, aquesta amanida és una autèntica delícia primaveral que satisfarà els paladars més exigents.

Per començar, renteu bé els pèsols i poseu-los en una olla amb aigua bullent i sal durant un minut; la idea és que no quedin tous. Després, escorreu-los i refredeu-los amb aigua freda amb gel per mantenir-ne el color verd brillant i reserveu-los.

En un bol, feu la vinagreta barrejant l’oli, la mostassa, el vinagre, totes les fulles de menta i coriandre ben picadetes i un pessic de sal fins a emulsionar-ho bé. Seguidament, talleu el tomàquet a grills i aboqueu-los dins del bol de la vinagreta; deixeu-ho reposar tot junt uns minuts per integrar bé tots els sabors.

Aboqueu a la barreja els pèsols que teníeu reservats i remeneu bé perquè s’impregnin del sabor de la vinagreta.

I ara ja podreu emplatar. A la base del plat, poseu-hi unes fulles de creixen (si no us agrada, també podeu posar-hi algun altre tipus de fulla verda). Tot seguit, poseu-hi la barreja de pèsols, tomàquet i vinagreta i tireu-hi al damunt uns daus de formatge tou de cabra.

Podeu decorar l’amanida amb unes fulles de menta.

Ingredients

  • 100 g de pèsols frescos
  • 1 tomàquet
  • 5 cullerades d’oli d’oliva
  • 1 cullerada de vinagre de poma
  • 20 fulles de menta
  • 5 fulles de coriandre
  • 1 cullerada de mostassa
  • 1 tros de formatge fresc de cabra
  • Unes fulles de creixem
  • Sal i pebre al gust

Deixa un comentari