Amanida de patates, mongetes verdes, tonyina i anxoves
Coure els patates senceres i amb pell en una cassola amb abundant aigua fins que estiguin cuites.
Mentres, preparar la vinagreta: en un bol posarem el vinagre hi ha continuació la sal, pebre i la mostassa, remoure amb una cullera, un cop tot barrejat incorporar l’oli i batre tot junt amb una forquilla fins a obtenir una mena d’emulsió, i finalment incorporar les fulles de julivert picades.
Rentar les mongetes, tallar-les a trossos petits i coure-les al vapor, un cop cuites deixar-les refredar.
Rentar els ous i coure’ls en aigua bullint durante 10 minuts, tot seguit passar-les per aigua freda, pelar-les i tallar-les a rodanxes. Un cop les patates s’hagin refredat, pelar-les i tallar-les a rodanxes o a daus.
Rentar els tomàquets i tallar-los a rodanxes. En una font gran abocar la vinagreta i seguidament introduir els patates, les mongetes, el tomàquet i la tonyina.
Remoure bé a fi que la vinagreta quedi repartida, després col·locar per sobre les olives i les anxoves i ja les podrem servir.
- 1/2 kg de patates
- 300 g de mongetes tendres
- 200 g de tonyina en oli (escorregut)
- 3 ous durs
- 3 tomàquets madurs però forts
- 8 filets d’anxova
- 50 g d’olives negras
- Vinagreta: 2 C de vinagre de mòdena
- 1 c de mostassa de Dijon julivert picat sal i pebre blanc
- 10 cullerades d’oli