Publicat el 11/10/2006

Coure els patates senceres i amb pell en una cassola amb abundant aigua fins que estiguin cuites.

Mentres, preparar la vinagreta: en un bol posarem el vinagre hi ha continuació la sal, pebre i la mostassa, remoure amb una cullera, un cop tot barrejat incorporar l’oli i batre tot junt amb una forquilla fins a obtenir una mena d’emulsió, i finalment incorporar les fulles de julivert picades.

Rentar les mongetes, tallar-les a trossos petits i coure-les al vapor, un cop cuites deixar-les refredar.

Rentar els ous i coure’ls en aigua bullint durante 10 minuts, tot seguit passar-les per aigua freda, pelar-les i tallar-les a rodanxes. Un cop les patates s’hagin refredat, pelar-les i tallar-les a rodanxes o a daus.

Rentar els tomàquets i tallar-los a rodanxes. En una font gran abocar la vinagreta i seguidament introduir els patates, les mongetes, el tomàquet i la tonyina.

Remoure bé a fi que la vinagreta quedi repartida, després col·locar per sobre les olives i les anxoves i ja les podrem servir.

Ingredients

  • 1/2 kg de patates
  • 300 g de mongetes tendres
  • 200 g de tonyina en oli (escorregut)
  • 3 ous durs
  • 3 tomàquets madurs però forts
  • 8 filets d’anxova
  • 50 g d’olives negras
  • Vinagreta: 2 C de vinagre de mòdena
  • 1 c de mostassa de Dijon julivert picat sal i pebre blanc
  • 10 cullerades d’oli

Deixa un comentari