Amanida de patates amb anxoves
Per fer amanisa de patates amb anxoves heu de ratllar la pell de la llimona. Peleu l’all i piqueu-lo juntament amb el julivert.
A continuació, coeu les patates, senceres i sense pelar, en una olla amb aigua abundant durant uns 25 minuts. Quan estiguin cuites escorreu-les i deixeu-les refredar.
Una vegada fredes, peleu-les i talleu-les a daus una mica grossos, poseu-les en una safata i salpebreu-les al gust. Talleu els filets d’anxova i barregeu-los amb les patates, juntament amb la picada d’all i julivert i les tàperes. Per últim, regueu-les amb un bon raig d’oli d’oliva.
Se serveixen fredes i amb la ratlladura de llimona escampada pel damunt.
- 750 g de patates
- 10 filets d’anxova
- 50 g de tàperes
- oli d’oliva
- 1 llimona
- 1 gra d’all
- 1 branca de julivert
- sal i pebre mòlt