Publicat el 04/07/2024

Amanida de cigrons i escalivada

 

Unteu bé el pebrot i l’albergínia amb oli, talleu la part superior de la cabeça d’alls, tireu-hi un rajolí d’oli i col·loqueu-ho tot en una safata dins del forn preescalfat a uns 180 °C perquè es cogui. A mitjana cocció, uns 20 o 25 minuts, doneu-los la volta. Triguen uns 50 minuts aproximadament, depenent de la mida de les peces. Deixeu que es refredi tot dins del forn per poder-ho pelar amb més facilitat. Un cop estigui temperat, peleu el pebrot i l’albergínia i talleu-ho a trossos petits.

En un bol poseu els cigrons, espremeu els alls de la seva pell, afegiu el pebrot i l’albergínia, suc de llimona, oli d’oliva, una mica de comí, pebre vermell, i julivert picat, rectifiqueu de sal i barregeu-ho tot molt bé per poder-ho servir. Es pot acompanyar de torradetes.

Ingredients

  • 2 tasses de cigrons bullits i escorreguts
  • 1 albergínia
  • 1 pebrot vermell
  • 1 cabeça d’alls
  • julivert
  • 1 culleradeta de comí
  • 1 culleradeta de pebre vermell
  • 3 cullerades d’oli d’oliva
  • 1 llimona, suc
  • sal, pebre al gust

Deixa un comentari