Amanida amb vinagreta fosca
Peleu les cebes, talleu-les en juliana i poseu-les en un bol amb el vinagre i el sucre. Deixeu-les marinar uns 10 minuts.
Renteu els canonges i la ruca i reserveu-los en una safata fonda per servir.
Renteu els xampinyons i talleu-los a làmines no gaire fines, regueu-los amb el suc de la llimona i deixeu-los escórrer. Una vegada escorreguts poseu-los a la safata on teniu els vegetals juntament amb els raves que ja tindreu rentats i tallats a grills.
Talleu la meitat de la botifarra a daus molt petits i afegiu-los a la safata.
Escorreu la ceba i reserveu-la. En un vas per poder-ho triturar poseu-hi el suc de la marinada de la ceba, l’oli, la mostassa i l’altra meitat de la botifarra tallada fina, rectifiqueu de sal i pebre i tritureu-ho fins aconseguir una salsa homogènia.
En el moment de servir-ho incorporeu la ceba a la safata, barregeu tots els ingredients i regueu-ho tot amb la vinagreta fosca.
- 200 g de canonges
- 100 g de ruca
- 250 g de xampinyons molt frescos
- 4 cebes tendres
- 6 raves
- el suc d’una llimona
- 100 g de botifarra negra ampla
- 50 ml de vinagre Forum Cavernet
- 30 g de sucre morè de canya
- 1 culleradeta de mostassa de gra
- sal i pebre
- 100 ml d’oli d’oliva