Albergínies farcides de carn | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 03/12/2020

Peleu la ceba i els alls i piqueu-los ben petits. Renteu les albergínies, partiu-les per la meitat al llarg i feu uns quants talls a la polpa, sense arribar a la pell. Saleu-les una mica i deixeu-les reposar sobre una reixeta. Unteu amb oli les meitats d’albergínia i introduïu-les al forn durant uns 30 minuts a 180º. Passat aquest temps, deixeu que perdin temperatura i amb una cullera aneu retirant la polpa sense trencar la pell.

Poseu oli en una paella gran i afegiu-hi la ceba i els alls, i a foc baix deixeu que es vagin fent. Quan la ceba ja estigui transparent, introduïu la carn, que prèviament haureu barrejat bé juntament amb la polpa de l’albergínia que teniu reservada i deixeu-ho coure fins que la carn canviï de color; salpebreu, afegiu el tomàquet fregit i l’orenga i remeneu-ho bé. Amb aquesta barreja farciu les meitats de les albergínies i poseu-les en una safata per anar al forn; escampeu pel damunt la mozzarella i poseu-les a coure al forn, que ja tindreu calent, a una temperatura de 180º durant uns 20 minuts.

Ingredients

  • 4 albergínies
  • 200 g de carn picada de vedella
  • 200 g de carn picada de porc
  • 1 ceba
  • 2 grans d’all
  • 300 ml de tomàquet fregit
  • 100 g de mozzarella ratllada
  • 1 culleradeta d’orenga
  • oli, sal i pebre

Deixa un comentari