Publicat el 07/06/2024

El pròxim dimecres 12 de juny, de 9 a 20 hores, l’Hospital Municipal de Badalona acollirà una marató de donació de sang a la seva sala d’actes

 

 

En aquesta ocasió, els participants podran utilitzar unes ulleres de realitat virtual amb escenaris relaxants abans de fer la donació. Aquesta iniciativa pionera és el resultat de la col·laboració entre l’equip d’Innovació de Badalona Serveis Assistencials (BSA) i el Banc de Sang i Teixits (BST), i té com a objectiu avaluar si l’ús de la realitat virtual pot ajudar a que els donants se sentin més còmodes i relaxats.

Les persones interessades en participar a la marató poden inscriure-s’hi en aquesta web. Tot i això, si queden places disponibles, es podrà donar sang sense reserva prèvia. La campanya adopta el lema institucional d’enguany del BST, “Toca donar sang, toca rebre vida”, i s’emmarca dins dels actes que es duran a terme durant la segona setmana de juny amb motiu del Dia Mundial dels Donants de Sang, que se celebra el divendres 14 de juny.

Requisits per donar sang. Qualsevol persona que tingui bona salut, d’entre 18 i 70 anys i pesi més de 50 quilos pot donar sang, sempre que, en el cas de les dones, no estigui embarassada.

Donació de medul·la òssia i llet materna. A més de donar sang, les persones menors de 40 anys que ho desitgin podran registrar-se com a potencials donants de moll d’os i formar part del REDMO, el registre internacional de donants de medul·la òssia, que ajuda a trobar donants compatibles per a trasplantaments en casos de leucèmies o malalties de la sang. Així mateix, les mares en període de lactància podran registrar-se com a donants de llet.

Necessitat de donacions a l’estiu. A Catalunya, es necessiten diàriament 1.100 donacions per satisfer les necessitats dels malalts. Ara que s’apropa l’estiu, és important recordar que els pacients continuen necessitant sang per als seus tractaments. Per això, es convida a tothom qui pugui a donar sang abans de marxar de vacances, ja que el canvi d’hàbits de la ciutadania i la calor fan que les donacions disminueixin durant l’estiu.

-Enllaç directe d’inscripció a la marató:
https://donarsang.gencat.cat/ca/vull-donar/cita/recollida/poblacio/11856/badalona/12-06-2024/

-Les persones que tinguin previst viatjar poden consultar si hi ha algun impediment per donar sang un cop hagin tornat a la web www.donarsang.gencat.cat/viatges.

 

Redacció

Deixa un comentari