Publicat el 22/02/2021

Re-animar és un projecte d’art interdisciplinar portat a terme pel Departament de Música de l’Institut Jaume Almera de Vilassar de Dalt des de l’any 2018

Re-animar acosta l’art contemporani als alumnes a partir de la creació artística (plàstica, musical i literària). A partir d’objectes trobats en tres àmbits (muntanya, mar i poble), els alumnes construeixen per grups, obres plàstiques que serveixen d’inspiració per a la creació de partitures musicals i microrelats.
Al llarg del procés s’estableix un diàleg amb els artistes plàstics Mònica Campdepadrós i David Abrodos i amb el compositor contemporani Gerard Valverde per guiar i assessorar als alumnes.

El projecte culmina amb una exposició on es presenten totes les obres creades pels alumnes i on cada obra pot ser escoltada mitjançant un link que s’obre a partir d’un codi QR. Aquest projecte ha estat guardonat amb un dels Premis Baldiri Reixac de la categoria estímul l’any 2019 i s’ha presentat a les segones  Jornades d’Innovació Pedagògica a la UAB el maig del 2019 i al Màster per a Professors de Secundària de la UAB el gener del 2021.
També forma part del programa d’innovació pedagògica del Departament d’Ensenyament “araArt”.

La Sala de Exposicions de La Massa ( Carrer Mestra Viladrosa, 56) acollirà aquest projecte.
Inauguració: dissabte 6 de març (12.00 – 14.00)
Dies i hores d’obertura: 6, 7, 13, 14, 20 i 21 de març, de 12 a 14 hores i de 18 a 20 hores.
Durant el període que estarà muntada l’exposició, podran passar durant els matins les diferents classes de l’Institut per fer una visita a l’exposició. https://lamassaccv.cat/

Activitats paral·leles:
S’estan preparant les Primeres Jornades Re-Animar  a l’institut Jaume Almera on els professors des de la seva matèria faran activitats relacionades amb el projecte durant les dues setmanes  del 6 al 21 de març.
Els professors responsables han començat a parlar amb l’equip impulsor “Àgora” de Vilassar de Dalt per tal de poder portar un conferenciant relacionat amb la temàtica de Re-animar i poder fer un acte en directe i en streaming.
S’està mirant de fer uns vídeos per fer difusió de l’exposició i de tot el procés creatiu. Inicialment s’estan realitzant diàlegs amb els artistes i els alumnes tipus entrevistes dels que es faran uns vídeos breus.

 

Deixa un comentari