Ramon Carreté guanya la catorzena edició del Premi de Disseny del Dimoni de Badalona - Crema’l tu! Festes de Maig 2012 | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 13/03/2012

Ramon Carreté i Sansa ha estat el guanyador del catorzè Premi de Disseny del Dimoni de Badalona – Crema’l Tu!, segons ha acordat el jurat que es va reunir ahir dilluns per deliberar amb els disseny dels dimonis presentats aquest any. Segons el mateix dissenyador l’obra titulada El dimoni que somiava un llumí…1 pretén ser un disseny “estètic i plàstic”.


Ramon Carreté i Sansa va néixer a Badalona el 1963. Es va graduar en disseny gràfic el 1984 a l’Escola d’art i superior de disseny Pau Gargallo de Badalona, i treballa en el sector de la comunicació visual com a dissenyador gràfic des del 1983.


El jurat ha declarat finalistes del concurs els dissenys amb els títol: Tot retallant… de Carles Carreras Serra, i La retallada, quina passada! d’Iban Narváez Lagares.


El premi per aquest disseny guanyador és de 1.000 euros però, a més, tindrà el reconeixement de tota la ciutat ja que un constructor donarà forma al dibuix i es plantarà a la platja uns dies abans de la Cremada del Dimoni, a la vista de tota la ciutadania.


La Cremada del Dimoni, que es celebra el vespre del 10 de maig, vigília de Sant Anastasi (copatró de Badalona), és l’acte central de les Festes de Maig i un dels esdeveniments culturals més emblemàtics i participatius que se celebren a la ciutat.


La tradició de la Cremada del Dimoni data del 1940 quan els membres de la Confraria de Sant Anastasi van iniciar el costum de cremar un dimoni. La idea s’inspirava en un fragment de Calaix de sastre, on el baró de Maldà descriu, l’any 1785, com uns pescadors cremaven un figurón a la platja de Badalona. L’any 1991 va ser declarada d’interès turístic per la Generalitat de Catalunya

Deixa un comentari