Publicat el 26/10/2015

Dins del actes del Correllengua 2015, el passat diumenge 25 d’octubre es va celebrar a Can Lleonart el lliurament de Premis Literaris Alella 2015: el XIXè premi de poesia Alella a Maria Oleart i el XVè premi de contes Alella a Guida Alzina.
Els dos premis, convocats per l’Ajuntament, són un homenatge i un record a dues dones que han deixat la seva empremta a Alella i que han contribuït a l’enriquiment de la nostra cultura: Maria Oleart i Guida Alzina.
El jurat va destacar l’alt nivell dels treballs presentats i va ser una especial referència a l´increment de participació d´obres procedents del País Valencià. Enguany se n’han presentat un total de 86 obres: 12 aspirants al  Maria Oleart i 74 al Guida Alzina.
XIXè premi Alella a Maria Oleart
El guanyador del XIXè premi de poesia Alella a Maria Oleart va ser Raimond Aguiló i Bartolomé, de Falset, amb l’obra ´Zona Wifi´. El jurat (integrat per Laia Noguera, Joana Bel i Tònia Passola) va valorar especialment la  “intel·ligència subversiva” que desprèn el poemari i “el coratge” de l’autor a l’hora d’iniciar un viatge interior sever, però també ple de tendresa i ironia.
El premi consisteix en la publicació de l’obra, en edició comercial, i el lliurament d’una peça de l’escultor Mariano Andrés Vilella.
XVè premi Alella a Guida Alzina
El premi de contes Alella a Guida Alzina, que enguany arriba a la 15a edició, va recaure en l’obra ´Ta casa´, signada per Enric Abad i Lluch, un autor procedent d’Ontinyent que se suma a la llarga llista d´obres del País Valencià presentades en aquesta edició dels Premis Literaris. L’obra va ser premiada, segons la valoració de jurat (format per Anna Ballbona, Marina Espasa i Pau Vidal), per “la sòlida reconstrucció literària” i per “la plasmació d’un món de records i del pas del temps d’una manera pròpia defugint el risc dels tòpics”. El premi està dotat amb 600€ i la publicació de l’obra en la Revista Alella.
El jurat del també va fer una menció especial a l’obra ´L’últim tren´, de Sònia Sureda, per “la fresca elegància i la contundència de l’estil” en una obra que fa una revisió moderna del mite de la dona forta, que sorprèn, com els bons mags, amb un truc de final inesperat.
Enguany els Premis Literaris han perdut un dels seus tres certàmens de referència: el de relats curts d’astronomia Alella a Isidre Pòlit. L’Agrupació d’Astronomia d’Alella, l’entitat que ha organitzat aquest premi durant onze anys, ha decidit deixar de convocar-lo davant la manca de participació de les darreres edicions.

Deixa un comentari