Publicat el 20/12/2020

El ple s’ha celebrat a l’Espai, l’Amistat sense públic, després que Miquel Àngel Méndez formalitzés la seva renúncia com a alcalde al ple del passat dimecres

Rafa Navarro ha obtingut 7 vots. En no obtenir la majoria absoluta cap dels candidats, automàticament ha estat proclamat alcalde el candidat de la llista més votada. El repartiment dels 21 vots ha anat de la següent manera: 9 per a Pep Ripollès, candidat ERC-JxP-AM; 7 per a Rafa Navarro, de JxCAT-PDeCAT; i 3 per José M. Cano, de C’s.
Rafa Navarro (JxCAT-PDeCAT) és regidor des del gener de 2018 i actualment encapçalava les regidories d’Ensenyament, Joventut, Comunicació, Participació ciutadana i Polítiques digitals. Anteriorment havia estat també al davant de les regidories d’Esports i de Turisme.

Durant el seu primer discurs com a alcalde, Navarro ha destacat que és nascut a Premià de Mar, on també ha crescut i s’ha format, i on va iniciar la seva carrera professional. En referència a la seva línia de treball, ha subratllat que continuarà la mateixa que ha portat a terme des que és regidor, amb “capacitat de gestió, foment del talent i del treball en equip, agilitat de resposta i diàleg”. En aquest sentit, s’ha referit a tots els grups municipals, als quals ha demanat  un “diàleg crític, però constructiu.”
Pel que fa als seus compromisos principals l’alcalde, que s’ha referit a l’actual pacte de govern entre  JxCAT-PDeCAT i PSC-UxP-CP,  ha parlat “d’una estratègia que passa per continuar ampliant l’assistència a les persones” i a la necessitat de prioritzar la reactivació social i econòmica en un moment com l’actual. Finalment, Rafa Navarro també ha enumerat altres compromisos com ara l’impuls de millores als carrers “prioritzant la sostenibilitat per sobre del carburant fòssil”, així com projectes relacionats amb ensenyament, joventut, igualtat, habitatge, i espai públic, a més d’un pla estratègic “per pivotar cap a una ciutat intel·ligent”.

 

Deixa un comentari