Quatre Segles d’Òpera - Cor Coralia-Orquestra Barcelona Filarmonia a Mataró | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 27/06/2011

Sopranos Isabel Rodríguez i Anna Guixé
Mezzosopranos Carme Murio i Francesca Roig
Tenor Giorgio Elmo
Baríton Joan García
Baix Joan Carles Esteve
Cor Coralia 60 cantans (Camerata Impromptu i Coral l’Amistat de Premià de Mar)
Orquestra Barcelona Filarmonia 44 músics
Director Daniel Antolí i Plaza,
A milions de persones els agrada l´òpera. Per què? Què és l´òpera i perquè és considerada l´expressió musical més completa?
La paraula “opera” significa literalment “obra”, i és essencialment una història explicada amb música. Les narracions que ens expliquen les òperes tenen diversos orígens: història, mitologia, folklore,  novel·la, teatre, etc. És un gènere que a més de la música incorpora moltes formes d’expressió artística: dansa, vestuari, escenografia, decorats i maquillatge.
L´òpera va néixer a la cort de Florència cap a finals del segle XVI. Cent anys després l´òpera ja era un gènere molt popular arreu d’Itàlia, on a Venècia comptava amb 16 teatres. Creixent en popularitat es va estendre ràpidament cap a França i Alemanya. Als inicis de l´era Barroca els monarques i nobles europeus competien per tenir els més bells teatres d´òpera i les actuacions dels/les cantants més importants del moment.
Data: Dissabte, 2 de juliol del 2011
Hora: 9:00 del vespre
Lloc: Teatre Monumental, C/. La Riera, 169
Preu:  23€ /  21€ (per a socis del Foment Mataroní, d’Òmnium Cultural, del TR3SC, Carnet Jove, abonats al cicle del Teatre del Monumental i jubilats. Aquest concert no està inclòs dins dels abonaments)
Motiu: EXTRAORDINARI
www.matarofoment.org/musica


 

Deixa un comentari