Publicat el 18/12/2023

La cerimònia de lliurament de premis de la Mostra es va celebrar el diumenge 26 de novembre a l’espai Iago Pericot de Ca’n Humet del Masnou, amb l’assistència de la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Montgat, Mercè Marin i Planas

 

 

Les dues noies i els dos nois premiats van destacar pel seu talent en les diverses categories del certamen de la Mostra Literàriadel Maresme:

Adrián Arquellades Bernat, representant de l’escola Marina, va obtenir el segon premi de prosa Categoria A (de 6 a 8 anys) amb l’obra ‘Un llit peculiar’, que va ser elogiada pel jurat per la seva claredat i simplicitat lingüístiques, així com pels valors que transmetia la seva narrativa.

Elsa Huang, del Centre d’Estudis Mireia, va guanyar el primer premi de poesia en Categoria C (de 12 a 14 anys) amb ‘Efímer’, una obra que, segons el jurat, reflecteix a través del mirall el monstre que esdevé el protagonista i la seva lluita vital.

Roger Ratera Matamala va merèixer el primer premi de poesia en Categoria D (de 15 a 18 anys) amb ‘Tot s’esvaeix’, una expressió de desesperació davant la caducitat de la vida i el pas inexorable del temps, tal com va subratllar el jurat.

Alexandra Bertran Rabat, amb ‘Llavis del Mediterrani’, va ser guardonada amb el segon premi de poesia en la Categoria E (de 19 a 25 anys). El jurat va elogiar el ric vocabulari, les imatges evocadores i el bon ritme que transporta a una història d’amor passada, però ben viva.

L’Ajuntament de Montgat va expressar el seu agraïment a les escoles participants per la seva col·laboració en aquest projecte, felicitant els guanyadors i guanyadores. A més, els va encoratjar a continuar gaudint de la creació literària i a contribuir a la difusió de la cultura. Enhorabona!

 

Redacció

Deixa un comentari