Publicat el 17/06/2017

El Maresme ha començat la temporada de bany amb una qualitat exel·lent de les seves aigües. Així queda reflectit a les analítiques que fa l’Agència Catalana de l’Aigua.

La xarxa de sanejament, amb 10 depuradores gestionades pel Consell Comarcal, assegura que l’aigua que s’aboca a mar estigui lliure de qualsevol substància nociva, a la vegada que impedeix el pas de materials surants com plàstics, productes higiènics i altres.

Segons també informa el Consell Comarcal del Maresme, tot i el correcte procés de sanejament de les aigües residuals al Maresme, es poden donar situacions que, d’entrada, poden crear alarma entre els banyistes. La principal és l’aparició d’escumes. Aquestes, però, es generen per processos naturals relacionats amb la degradació de la matèria orgànica del mar i per tant, la seva presència a les aigües litorals està associada a processos de caràcter natural i no a episodis de contaminació de les aigües.

Un altre element que sol provocar la sensació de brutícia és l’aparició d’objectes i materials surant al mar: plàstics, material higiènic, envasos, fustes, vegetació…, etc. Aquests arriben al mar per l’incivisme. “Cal que tots plegats siguem conscients que tot el que s’aboca a les rieres, als carrers o es deixa a la sorra aribarà al mar”, asseguren des del CCM.

D’altra banda, per tal de conscienciar la població, el Consell Comarcal fa una crida a la reflexió: “El mar és un espai de lleure que hem de mantenir net entre tots”.

Deixa un comentari