Publicat el 04/05/2021

La cita busca acostar els vehicles propulsats per energies alternatives als ciutadans del Maresme

Durant la inauguració, que va comptar amb la presència de l’alcalde de Cabrera de Mar, Jordi Mir, i del de segon tinent d’alcalde de Mataró, Sergi Morales; es van programar més de 150 test drives per a la setmana

QUADIS, la major xarxa de concessionaris i tallers oficials d’Espanya, en línia amb la seva aposta per la mobilitat sostenible, ha posat en marxa la I Setmana del Vehicle Elèctric al QUADIS Autocentre Maresme.
La cita busca acostar els vehicles propulsats per energies alternatives als ciutadans del Maresme. Explicar els avantatges i els beneficis per a la societat, el medi ambient o l’economia, així com aclarir qualsevol dubte al voltant d’aquests automòbils -elèctrics, híbrids i de gas-, els punts de recàrrega o el seu manteniment, entre altres.
A la inauguració d’aquesta primera edició, que va tenir lloc el 3 de maig al QUADIS Autocentre de Cabrera de Mar i en la qual es van  visitar les diferents concessions que el componen -MB Motors (Mercedes-Benz i Smart), Motorsol (Audi i Volkswagen ), Land Motors (Jaguar i Land Rover) -, hi van assistir l’alcalde de Cabrera de Mar, Jordi Mir; el segon tinent d’alcalde de Mataró i regidor delegat d’Ocupació i Empresa, Sergi Morales; el CEO de QUADIS, Lluís Soler; el delegat d’Iberdrola a Catalunya, Andrés Carasso; el director de Division, Ignasi Fàbregas; Director de Divisió i Autocentres Victor Cabrafiga; el President de Centre Natació Mataró, Joan Gros; i representants de l’Waterpolo CN Mataró. Tot això, seguint les restriccions marcades pel COVID-19.

Durant l’esdeveniment, Lluís Soler, CEO d’QUADIS, va assegurar que “QUADIS està treballant per intentar apropar el cotxe elèctric al client. Prova d’això és la posada en marxa d’aquesta I Setmana del Vehicle Elèctric al QUADIS Autocentre Maresme o la incorporació al nostre catàleg de noves marques especialitzades de vehicles elèctrics com MG, que ens permeten refermar aquest compromís i abastar a tot tipus d’usuaris compromesos amb el medi ambient. Un corrent que a poc a poc s’està consolidant en el mercat “. I és que el 2020, tot i els efectes de la pandèmia, les vendes d’automòbils elèctrics s’han disparat un 41% a nivell mundial, i Europa va superar a la Xina com a primer mercat, segons l’Agència Internacional de l’Energia.
A més, l’alcalde de Cabrera de Mar, Jordi Mir, va indicar que són un municipi pioner en tema de sostenibilitat, ja que “va ser dels tres primers municipis de Catalunya a adherir-se al Pacte dels Alcaldes per al Clima i l’Energia el 2008 , en el 2010 es va presentar el Pla d’Acció d’Energia Sostenible i, pel que fa a la mobilitat elèctrica, també comptem amb un dels primers carregadors de càrrega ràpida “. Per la seva banda, el segon tinent d’alcalde de Mataró i regidor delegat d’Ocupació i Empresa, Sergi Morales, va celebrar “la mostra organitzada per impulsar el cotxe elèctric, un dels objectius que també té aquest municipi, on actualment hi ha 13 punts en funcionament de càrrega elèctrica i una bonificació concedida per l’ajuntament per a la les obres d’instal·lació de punts de recàrrega elèctrica, com una aposta per la transició energètica “.

Setmana del Vehicle Elèctric de l’QAM
La Setmana del Vehicle Elèctric es desenvoluparà del 3 a el 8 de maig a les instal·lacions de QUADIS Autocentre Maresme -Ctra. nacional II, km. 643 A, 08349 Cabrera de Mar– i en aquelles que tenen enclavament al Maresme, com AR Motors (KIA) i Auto 95 (Peugeot).
En concret, els concessionaris permetran realitzar proves dinàmiques amb els vehicles elèctrics disponibles. Aquestes proves comptaran amb una durada de 20 minuts, i tindran com a destinació Mataró, el CN Mataró, on hi ha disponible un punt de recàrrega elèctric.
A més, per apropar aquests punts als usuaris, es donarà a conèixer Smart Mobility: la solució que ha desenvolupat Iberdrola amb energia 100% renovable, que inclou la infraestructura de recàrrega, la seva instal·lació i garantia, així com la possibilitat de gestionar el servei en temps real i en remot des del dispositiu mòbil, a través de les aplicacions desenvolupades per Iberdrola: l’app de Recàrrega Pública Iberdrola, l’app Smart Mobility Hogar o el web de Smart Mobility Empresas.
En aquest sentit, Andrés Carasso, Delegat d’Iberdrola a Catalunya, ha indicat que la mobilitat sostenible està ja present, i que “en 5 anys el 70% -90% dels vehicles produïts seran elèctrics i s’ha de pensar en l’elecció del vehicle elèctric com l’òptima “.

Deixa un comentari