Publicat el 27/10/2015

La Diputació de Barcelona ha editat els “Quaderns didàctics sobre l´alimentació saludable”, una col·lecció de tres quaderns, un per a cada cicle d´educació primària, on de forma lúdica es treballen conceptes bàsics per tal de garantir una bona alimentació, fonamental tant per al desenvolupament físic com mental dels infants, al llarg de tot el període escolar.
Alimentar-se bé és primordial per tenir energia, vitalitat i bona salut, per aquest motiu és aconsellable que els infants tinguin informació suficient sobre el paper que juga l´alimentació i l´activitat física per gaudir de la seva salut.
Dos personatges, la Laura i l´Arnau, que van creixent en cada etapa, són els protagonistes dels tres quaderns, i van introduint els continguts adreçats als diferent grups d´edat per aprendre a gaudir d´una bona alimentació
“Com vols que sigui el teu dia? L´esmorzar és la clau” és el quadern adreçat al cicle inicial de primària, on els infants aprendran que l´esmorzar és l´àpat més important del dia, ja que els aporta l´energia necessària per començar la seva jornada.
“Energia que entra, energia que surt” adreçat al cicle mitjà, anima als infants a conèixer la piràmide dels aliments, on trobaran els grups d´aliments que haurien d´estar presents en el seu menú diari per gaudir d´una alimentació saludable.
“Un gran salt per al teu cos. Menja bé, et sentiràs bé” és el tercer quadern de la col·lecció que anima a l´alumnat del cicle superior a conèixer els grups d´aliments i les seves funcions.
Podeu conèixer aquest material al web de Salut Pública de la Diputació de Barcelona,
http://www.diba.cat/web/salutpublica/quaderns-alimentacio

Deixa un comentari