El poble mostra una variada obra arquitectònica modernista, la major part de la qual és de l’arquitecte Ignasi Mas Morell i de la que en destaquen les façanes de diversos edificis, la propietat del quals és privada.

Entre aquests cal mencionar l’edifici de Les Escoles, al carrer Santa Clara (inaugurades l’any 1910), la casa del Dr. Roura, Can Planiol i Can Tió, tots ells enclavats als carrers del centre de la vila i que, amb la bellesa del treball artesanal del ferro forjat, la rajola catalana i el mosaic de les seves façanes, contribueixen a l’encant i a la personalitat propis de Sant Pol de Mar.

L’edifici de les Escoles Públiques fou construit per Ignasi Mas i Morell el 1907. De corrent modernista són tipiques la seva estructura i decoració. D'estructura senzilla a la vegada que molt carregada. L'edifici separa l’espai que comprèn l’aula dels nois i la de les noies, amb entrades diferents. El conjunt de l'edifici es caracteritza per ser de planta baixa amb gran número de finestrals i una cornisa decorada amb un conjunt de pinacles acabats en forma de creu.

La casa del mestre sobresurt però del conjunt arquitectònic. Situada a un dels marges de l’edifici, te dos pisos que s’alcen majestuosament per damunt de la planta baixa de la resta del conjunt. Al primer pis dos finestrals d’arc de mig punt són revestits per una filera de rajoles de ceràmica i, al segon pis, un gran nombre de finestres primes i allargades condueixen la vista al cim de l’edifici on un pinacle cònic recobert de ceràmica vidriada, culmina elegantment l’immoble.

 


Adreça
Carrer Santa Victoria, 10 08395 Sant Pol de Mar, Barcelona