Punt d'interès | La Clau -Revista gratuïta del Maresme

Tot va començar a finals del segle XVIII (1798) quan es va començar a construir la que avui en dia és la nostra parròquia de Sant Cristòfol. La gent de Premià de Dalt que es dedicava a la pesca s'anava establint a Premià de Baix. El comerç amb Amèrica, la pagesia, la floricultura... van crear la necessitat de l'aixecament de l'església. Això implicava que tota la població pogués ser acollida dins de l'edifici.           

L’any 1836 Premià de Baix es converteix en Premià de Mar, sota l’advocació de Sant Cristòfol. I el 1841 s’erigirà com a parròquia pròpia. El 1854 es va acabar de construir l'església. El 1848 arribarà el primer tren... A partir d’aleshores l’evolució de la població serà vertiginosa.    

Però va arribar el 1936 i el temple va ser cremat i destruït pels grups anarquistes. Va ser restaurat després de la guerra civil pels arquitectes Artur Puig Riera i Lluís Bonet Garí.
    
L'edifici té planta de creu llatina, amb tres naus, creuer i cúpula esfèrica sobre el cimbori. La façana té el típic coronament ondulat barroc i una portalada també barroca presidida per la imatge del sant dins una fornícula, rodejada d'originals motius mariners. El baldaquí de l'altar major, obra de Bonet Garí, aprofita unes columnes salomòniques barroques procedents d'un convent de Navarra.


Adreça
Carrer de la Rectoria, 4 08330 Premià de Mar, Barcelona