Sortint des del centre del poble, al carrer Domènec Carles, el de l'Ajuntament, hi trobem els Castanyers d'Indies , amb una alçària de 15 metres i un volt de canó, a 1,3 metres del terra, de 2, 75 metres.

Tot seguit ens desplacem fins el pati del restaurant que està al costat de la benzinera, on hi podem trobar el Plàtan de Can Llorenç, que amb 11 metres d'alçària és el plàtan més gran del poble.

Ens arribem a la Plaça de l'Esglèsia, on hi trobem el Teix de la Rectoria, de 7,5 metres d'alçada i de més de 200 anys d'antiguitat. Aquest teix presenta una capçada en forma esfèrica oberta.

Des de la Plaça ens desviem, muntanya amunt, fins arribar als Jardins del Castell de Can Jaumà, on s'hi troben diverses espècies d'arbres i plantes.

Seguim pujant fins el cementiri, on ens trobem el Xiprer del Cementiri, de 18 metres d'alçària i un volt de canó de 2,75 metres.

Si seguim pujant, al final del carrer de la Font de Cabrera trobem la Surera de Burriac, una alzina surera de 10 metres d'alçària i un volt de canó de 2,96 metres.

Tornem a baixar cap al centre del poble i ens anem fins el Passeig de les Palmeres, on trobem les Palmeres de Can Tolrà, un preciós passeig amb 39 palmeres.

Si seguim baixant cap a mar, al final del Passeig de Cabrils a mà esquerra, al Camí de l'Era Vella ens trobem amb el Garrofer de Mataró, arbre monumental de Catalunya.

Finalment, al Camí de Baix ens trobem el Pi Gros de Can Roldós, amb un volt de canó de 3,31 m.