Punt d'interès | La Clau -Revista gratuïta del Maresme

ELS BANYS TERMALS

Durant la segona meitat del segle XIX i primera del segle XX, l´època d´or dels balnearis, Caldetes esdevingué un important centre d´estiueig dins el mapa català gràcies a les seves aigües, on passaven llargues temporades personatges de gran rellevància en la societat de l´època, com el poeta Jacint Verdaguer, acompanyant com a capellà els marquesos de Comillas. També Joan Maragall passà allà bona part dels estius de principis de segle. Joaquim M. De Nadal o Apel·les Mestres sovintejaren també la vila a finals del segles XIX, que li inspirà el caliu mariner que es traspua en les seves novel·les.

Actualment el balneari està situat en el terme municipal de Caldes d´Estrac, a la costa del Maresme, a 36 Km al nord de Barcelona, just sota l´Ajuntament i a pocs metres sobre el nivell del mar. L´origen d´aquest establiment, com ja s´ha dit, es remunta a l´any 1818, quan l´Ajuntament es feu càrrec del deu d´aigua termal. La font, annexa a l´establiment, data del 1940.

L´establiment es rehabilitat el 1994, un cop realitzades les obres i reformes necessàries, i és en l´actualitat l´únic establiment termal de titularitat municipal de Catalunya. Està ubicat just damunt de les antigues termes romanes. A través d´un passadís central s´accedeix a les diferents sales que es troben a cada costat d´un edifici d´una sola planta lineal. Les cambres dels banys observen una estructura en forma de volta que afavoreix la ventilació.


Adreça
La Riera, 44 08393 Caldes d'Estrac, Barcelona