Publicat el 10/07/2024

PUMSA ha ampliat la seva xarxa de recàrrega per a vehicles elèctrics, arribant a un total de 46 punts entre els aparcaments de rotació i els destinats a residents a Mataró

 

 

Als aparcaments municipals de rotació, s’han afegit 10 nous punts de recàrrega, elevant el total a 22. Aquests es distribueixen en 4 punts a la Plaça de les Tereses, 8 a la Plaça de Granollers, 8 a l’Espai Firal – Parc Central i 2 a la Plaça de Cuba, aquests darrers pendents d’entrar en funcionament un cop finalitzada la tramitació necessària.

Pel que fa als aparcaments de residents, s’han instal·lat 24 nous punts en set ubicacions diferents, que estaran operatius properament. Aquests punts es troben a l’aparcament de Carlemany, Plaça de Gatassa, Euskadi, Rafael Estrany, Plaça de Perú, Parc del Palau i Vallveric.

Els punts de recàrrega ofereixen una potència màxima d’entre 22 i 3,7 kW, depenent del nombre de vehicles connectats simultàniament. La tarifa per a la recàrrega és de 0,25 €/kW, i tant la càrrega com el pagament es gestionen mitjançant una aplicació mòbil.

Durant el 2023, l’ús dels carregadors elèctrics als aparcaments de rotació ha permès evitar l’emissió de 90 tones de CO2 a l’atmosfera, amb un total de 7.680 càrregues realitzades.

Passos cap a una mobilitat més sostenible
Des del gener de 2019, PUMSA col·labora amb Som Mobilitat, una cooperativa de consum sense ànim de lucre que proporciona mobilitat elèctrica compartida als seus socis. Els vehicles de la cooperativa es poden estacionar i recarregar als aparcaments municipals de la Plaça de les Tereses i la Plaça de Granollers. PUMSA també ha renovat la seva flota de vehicles cap a un model més sostenible, incorporant dues furgonetes i tres motos elèctriques. A més, les noves grues, que compleixen amb la normativa EURO IV-D, contribueixen a la reducció d’emissions contaminants.

Aquestes mesures formen part del Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible de Mataró, un document clau per a establir les estratègies de mobilitat sostenible de la ciutat de Mataró, amb l’objectiu de combatre el canvi climàtic i millorar la qualitat de l’aire.

 

Redacció

Deixa un comentari