Publicat el 22/01/2021

La cultura és un bé essencial i universal; cohesiona a la ciutadania i esdevé un generador de vida a la ciutat

És per això que l’Ajuntament ha engegat una iniciativa que contempla que tothom pugui gaudir de la cultura, especialment aquelles persones que normalment no hi tenen accés i fomentar, d’aquesta manera, la seva inserció social.

Una de les primeres mesures que s’han dut a terme en aquesta campanya ha estat la de regalar entrades, cada setmana, a diferents persones vulnerables a nivell socioeconòmic. Sota la valoració dels tècnics de l’Àrea de Política Social, se seleccionen entre 10 i 12 persones, depenent del tipus d’obra – familiar, públic adult, comèdia, drama, etc. –, perquè les famílies del municipi i aquelles persones que no es poden permetre anar al teatre ho puguin fer. Aquesta primera mesura ja s’ha posat en marxa i compta amb una gran rebuda.

El teatre també arribarà a les residències de gent gran de Calella. S’han seleccionat unes obres i les companyies de teatre que participen al Cicle Cultural han cedit els seus drets perquè es puguin visualitzar exclusivament a les residències. L’objectiu d’aquesta proposta és acostar a la gent més gran del municipi, que no es pot desplaçar, la màgia del teatre.

Per últim es proporcionaran entrades reduïdes, a un preu de 3 euros, a usuaris amb diversitat funcional o a col·lectius vulnerables com persones que es troben en un procés de rehabilitació per drogodependència, l’objectiu és utilitzar la cultura com a eina que permeti oferir una ajuda per a la reinserció a la societat.
La gent jove de Calella també podrà gaudir de les entrades a 3 € per tal d’involucrar-los i motivar-los a consumir cultura.

Deixa un comentari