Prova pilot per combatre el mosquit tigre | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 30/05/2011

Llavaneres ha signat un conveni amb el Consell Comarcal de Maresme per intentar frenar la proliferació d´aquest molest insecte.
El tractament que es portarà a terme és l´aplicació de larvicides als embornals i reixes dels arbres del centre de la vila que estan connectats al clavegueram unitari. Aquestes reixes i embornals disposen d´un sifó que produeix retencions d´aigua i, per tant, poden ser focus de cria del mosquit tigre. Per aquest motiu el tractament amb larvicides es veu com la millor opció per al control del mosquit, ja que el producte s´aplica directament a l´aigua retinguda, eliminant així qualsevol larva que hi pugui haver. En concret, s´aplica una solució al 0,5% de Piriproxifen, un producte insecticida que imita les hormones de creixement dels insectes. D´aquesta manera, els exemplars adults que puguin finalitzar el seu desenvolupament no seran madurs sexualment i no es podran reproduir.
Altres fronts oberts per combatre´l
A banda d´aquest tractament, des de l´Ajuntament de Llavaneres ja s´estaven aplicant altres mesures per frenar la proliferació del mosquit tigre. Una d´elles consisteix en l´aplicació de biocida a les dendrotelmes -cavitats dels arbres- on s´hi acumula aigua residual. Mesura que des de la regidoria de Medi Ambient es fa amb regularitat per combatre tot tipus de mosquits. A més, des de l´Ajuntament també s´aposta per la implantació de depredadors naturals del mosquit tigre. En aquest sentit és especialment important la tasca que porten a terme diverses espècies d´ocell, com l´oreneta cuablanca, o els peixos que trobem als diferents estancs i basses dels parcs i jardins de Llavaneres.
Com a mesura addicional, l´Ajuntament també fa difusió de tríptics editats pel Departament de Salut de la Generalitat que informen sobre com combatre el mosquit tigre a nivell domèstic.

Deixa un comentari