Publicat el 08/12/2014

La Regidoria d´Urbanisme i Manteniment ha portat a terme aquests dies una actuació que permetrà un important estalvi energètic a l´enllumenat públic. Es tracta d´un pla pilot que de moment s´ha executat al passeig de la Mare de Déu de Montserrat, des de l´avinguda de Catalunya fins al passeig de Jaume Brutau. S´han substituït 33 punts de llum: les bombetes de vapor de sodi han donat pas a llums de leds de baix consum. La voluntat del govern municipal és donar continuïtat a aquest projecte en altres punts de la vila.
El regidor d´Urbanisme i Manteniment, Josep Ruiz, ha explicat que aquesta renovació permetrà estalviar un 84% de la factura de la llum de l´enllumenat públic d´aquesta zona. Les bombetes consumien 290 W i les llums de leds actual consumeixen 47 W. L´actuació s´ha encarregat a l´empresa Roura Il·luminació i el cost ha estat de 244 € per cada punt de llum. A més de l´estalvi energètic, els leds donen ara una llum molt més càlida a tot el passeig.
Ruiz ha destacat que aquest projecte es realitza en col·laboració amb la Regidoria de Medi Ambient, i aprofundeix en la voluntat de donar compliment al Pla d´Acció per l´Energia Sostenible (PAES), un projecte d´àmbit europeu per tal que tots els municipis contribueixin a la reducció dels gasos d´efecte hivernacle.

Deixa un comentari